Mitjans en Lluita denuncia la detenció i les agressions del company Bertran Cazorla

15 juny
Cazorla (d'esquena) s'adreça als companys, amics i familiars, a la sortida de la comissaria.

Cazorla (d’esquena) s’adreça als companys, amics i familiars, a la sortida de la comissaria.

Des de Mitjans en Lluita, col·lectiu de treballadors de la comunicació, denunciem la detenció i les agressions patides aquest dissabte pel company i periodista Bertran Cazorla.

Cazorla ha estat retingut, junt amb una altra persona, quan s’ha apropat a informar-se sobre una actuació policial que tenia lloc davant de la comissaria dels Mossos d’Esquadra del carrer Nou de la Rambla. El periodista i el seu acompanyant han expressat als agents que consideraven inadequada la seva actuació fet pel qual han estat detinguts. “Només exercíem el nostre compromís ciutadà”, ha explicat Cazorla després de ser alliberat deprés de passar tota la nit i tot el matí detingut.

Dins la comissaria un mosso va agredir el reporter, que va retreure a l’agent que no anés identificat. “En aquell moment la resta de mossos de la sala se m’han tirat a sobre”, ha explicat Cazorla, que ha necessitat atenció mèdica i ha estat traslladat a l’amburatori Pere Camps. Posteriorment, l’han tornat a portar a les dependències policials, en aquest cas a la comissaria de Les Corts, d’on ha estat alliberat a les quatre de la tarda.

L’assemblea de treballadors Mitjans en Lluita demana una investigació, que s’aclareixin els fets i es depurin responsabilitats, ja que la versió dels Mossos d’Esquadra no coincideix amb la dels testimonis ni amb la de les fonts mèdiques.

Aquestes mesures repressives suposen una vulneració de la llei i posen en risc el dret a la informació dels ciutadans i la salut democràtica de la nostra societat. Per això Mitjans en Lluita exigeix que fets com aquests no es tornin a repetir i la dimissió dels responsables.

#VolemExplicar

 

Membres de Mitjans en Lluita esperen l'alliberament de Bertran, a la comissaria de Les Corts.

Membres de Mitjans en Lluita esperen l’alliberament de Bertran, a la comissaria de Les Corts.

Una resposta to “Mitjans en Lluita denuncia la detenció i les agressions del company Bertran Cazorla”

Trackbacks/Pingbacks

  1. “És important que fem autocrítica per recuperar la confiança del poble” | Mitjans en lluita - 15 Juny, 2013

    […] company Bertarn Cazorla. L’assemblea ha donat tot el suport al periodista i ha decidit fer un comunicat per denunciar el fets i dirigir-nos, un cop finalitzada l’assemblea, a la porta de la comissaria de Les Corts, on […]

Deixa un comentari