“Hem de ser valents i fer autocrítica per recuperar la confiança del poble”

15 juny
Joan S. Puig Pasqual

Connexió telefònica amb la corresponsal a Madrid de la tele pública grega, Dora Makri.

El col·lectiu de professionals de la comunicació Mitjans en Lluita hem celebrat aquest matí a la Sedeta la segona assemblea per seguir teixint complicitats entre els treballadors dels diferents mitjans del país amb l’objectiu de plantar cara junts a les retallades tant de les nostres condicions laborals, com a la llibertat d’expressió i al dret a la informació.

Un dels punts centrals ha estat el debat sobre el descrèdit que viuen tant els mitjans com els propis periodistes. La majoria ha coincidit en que cal ser valents i fer una important autocrítica per recuperar la confiança del poble. “No vam parlar de les preferents fins que era ja un clamor popular. Aquestes coses són les que no hem de permetre perquè la gent torni a creure en nosaltres”, ha apuntat un company.

Una de les intervencions més emotives ha estat la connexió telefònica amb la corresponsal de la tele pública grega a Madrid, Dora Makri, qui ha titllat el tancament fulminant de la ràdio i la tele públiques de Grècia de decisió autoritària i ha insistit en que “només units es pot guanyar”. Makri ha destacat que mai havien fet periodisme de forma tan lliure com des del tancament la tele, quan han estat emetent per internet gràcies a l’ajuda dels mitjans alternatius del país. Makri ha mostrat el seu suport als treballadors de TV3 i de Catalunya Ràdio per l’ERO anunciat aquesta setmana.

Durant la celebració de l’assemblea hem rebut la notícia de la detenció arbitrària del company Bertran Cazorla. L’assemblea ha donat tot el suport al periodista i ha decidit fer un comunicat per denunciar el fets i dirigir-nos, un cop finalitzada l’assemblea, a la porta de la comissaria de Les Corts, on ha estat detingut fins les quatre de la tarda, per mostrar el nostre suport.

L’assemblea, que s’ha seguit a Twitter amb el HT #mitjans15J i ha estat retransmesa en directe pel col·lectiu de periodisme ciutadà People Witness, ha decidit sumar-se a les accions previstes contra l’ERO a TV-3 i Catalunya Ràdio.

#VolemExplicar

Anuncis

2 Respostes to ““Hem de ser valents i fer autocrítica per recuperar la confiança del poble””

Trackbacks/Pingbacks

  1. BARCELONA #15M Newsletter nr 48 | 15M Barcelona Internacional - 25 Juny, 2013

    […] Chronicle of the assembly [CAT] […]

  2. BARCELONA #15M Newsletter nr 48 - 19 Setembre, 2013

    […] Chronicle of the assembly [CAT] […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: