Solidaritat amb els treballadors i treballadores de Canal 9 #RTVVnoestanca #BCNambRTVV

6 nov.

Des de Catalunya volem fer-vos arribar tota la nostra solidaritat davant l’anunci de tancament de la radiotelevisió pública valenciana. Denunciem una decisió política fraudulenta per molts motius:

  • perquè carrega sobre els treballadors els efectes de la crisi, imposant-nos l’austeritat que no s’aplica als bancs ni als corruptes. Som nosaltres els qui perdem la feina i alhora un servei públic, tot a nom de pagar un deute que no para de créixer. No és veritat que amb el tancament de la radiotelevisió pública s’evitin retallades a escoles i hospitals: és el contrari, si RTVV es tanca, es retalla el dret a la informació, que ha de servir per denunciar els abusos dels governs.
  • perquè els treballadors paguem els plats trencats de la crisi i la mala gestió
  • perquè el tancament és la resposta a la sentència dels tribunals d’il·legalitzar un ERO: el govern valencià transmet el missatge que els acomiadaments massius no tenen límit.
  • perquè tancar RTVV és un nou atac mediàtic contra el valencià i la normalització lingüística que ja va tenir com a dolorós precedent la fi de les emissions de TV3 al País Valencià.
  • perquè els mitjans públics no són de cap partit, no tenen dret ni a manipular-los ni a tancar-los.

Però l’ordre de tancament no té perquè ser el final. Ara més que mai és necessari seguir aquesta lluita, que serà llarga i difícil però que és l’únic camí per defensar el nostre futur. La lluita per una televisió pública, de qualitat i independent, on es mantinguin tots els llocs de treball, que estigui a l’alçada dels problemes dels temps que vivim.

La resistència dels treballadors i treballadores de la televisió pública grega ERT marca el camí: un camí de lluita que ha arrossegat moltes complicitats a la societat i així resisteix les mesures d’un govern en què sembla que s’inspiren Fabra i Rajoy. Hi ha alternatives: volem per als serveis públics els diners que es donen als bancs i que s’embutxaquen els polítics corruptes!

Ens posem a la vostra disposició per donar un cop de mà en tot el que calgui.

Defensem la readmissió de tots els treballadors i treballadores de la radiotelevisió pública valenciana!

Per uns mitjans públics, de qualitat i independents!
#VolemExplicar com els i les treballadores de RTVV i la societat valenciana guanyen aquesta batalla!

——————————————————————————–

#BCNambRTVV

Per mostrar el nostre suport, Mitjans en Lluita convoca una concentració demà, dijous 7 de novembre, a les 19h a la Plaça Sant Jaume de Barcelona.

2 Respostes to “Solidaritat amb els treballadors i treballadores de Canal 9 #RTVVnoestanca #BCNambRTVV”

Trackbacks/Pingbacks

  1. Barcelona mostra el seu suport a RTVV #BCNambRTVV | Mitjans en lluita - 8 Novembre, 2013

    […] la trobada, portaveus de Mitjans en Lluita han fet la lectura del manifest en suport als companys i les companyes de Canal 9. El text denuncia que el tancament de la radiotelevisió pública valenciana és una decisió […]

  2. Medios públicos en quiebra y teleporquería | Grup de recerca en Comunicació i Responsabilitat Social - 23 Novembre, 2013

    […] Canal Nou, la extelevisión pública de la Comunitat Valenciana, ha sido especialmente sangrante, el colpaso de una televisión que deja a todos los trabajadores en la calle por la renuncia a tener …. Si a esto sumamos las informaciones que relatan los costos de una televisión de mala calidad, el […]

Deixa un comentari