La propera mobilització, el 12 de maig

2 maig

Assemblea1

MITJANS EN LLUITA, que es va constituir en assemblea aquest dissabte, comença a caminar. Després de participar en les manifestacions en contra de les retallades del passat diumenge 29 d’abril al centre de Barcelona, i en les del Primer de Maig, la propera mobilització tindrà lloc al 12 de maig, durant la festa que han organitzat al Moll de la Fusta de la capital catalana els treballadors de TV3 i Catalunya Ràdio en contra de les retallades que plantegen el Govern i la direcció de la CCMA.

Aquest va ser un dels acords de l’assemblea constituent de ‘Mitjans en Lluita’, on es va acordar també que es crearan quatre comissions de treball –extensió, materials, continguts i comunicació–, obertes a tothom que estigui interessat.

Tot i que just a l’inici de la trobada, el periodista d’’El País’ Francesc Pascual va senyalar que en un acte d’aquest tipus ja s’havia de “venir plorat de casa”, en les diferents intervencions dels assistents es va posar de manifest la dura situació que viu el sector. Després de la construcció, és el segon més perjudicat per la crisi, però aquesta realitat no arriba a l’opinió pública, en part perquè els mitjans no ho expliquen.

Retallades a tots els mitjans. Salaris. EROs en marxa. I d’altra banda, les pressions. Un redactor d’un mitjà privat d’àmbit local va advertir que la continuïtat del seu lloc de feina perillava, després que l’equip de govern municipal hagi retirat la publicitat perquè diu que discrepa de la seva línia ideològica. 

També van exposar la seva situació els últims mitjans on s’han anunciat retallades -‘El Mundo’, ACN, TV3 i Catalunya Ràdio- i un grup d’estudiants de periodisme de la Universitat Pompeu Fabra que aquest juny acabaran els seus estudis van exposar la situació en la que es troben, després de fer pràctiques en redaccions on regna la incertesa i el desànim davant de la situació.

La coordinadora MITJANS EN LLUITA es reunirà el proper dimecres 8 de maig, i té sobre la taula diferents propostes que van fer els assistents: organitzar de cara durant un cap de setmana de juny un acte reivindicatiu unitari, confeccionar materials que expliquin la situació de la professió i fer-ne difusió, es va proposar la convocatòria d’una vaga en el sector, contactar amb la comissió parlamentària que elabora la Llei de la Transparència perquè es faci referència als mitjans i també establir contactes amb les diferents plataformes que en els darrers temps han sorgit a Catalunya en contra de les retallades en diferents àmbits sectorials, com sanitat, educació o cultura.

En definitiva, la coordinadora es marca com a objectiu crear un moviment transversal, assambleari i unitari, per defensar els llocs de treball i les condicions laborals, i per denunciar com la crisi està afectant uns mitjans de comunicació que haurien jugar un paper bàsic de control democràtic del poder.

En la jornada, van assistir professionals de mitjans d’àmbit estatal, català i local, ràdios, televisions, premsa digital, diaris i agències de notícies, fet que prova la transversalitat que es vol donar a la iniciativa. No només hi havia periodistes: també van assistir càmeres de televisió, tècnics, lingüistes i fotògrafs. Van assistir també corresponsals i periodistes que treballen a fora de Barcelona.

Es van fer ressò de la jornada eldiario.es, Ara, Europa Press, L’Informatiu Cap de Setmana de TVE-Catalunya, Hora 14 de la Cadena SER Catalunya, Frecuencia Digital, Vilaweb i La Directa, així com diferents blogs.

Anuncis

Una resposta to “La propera mobilització, el 12 de maig”

  1. Ramon 3 Mai, 2013 a 12:35 am #

    També ho va reflectir el Portal de Notícies de TV3 i CR : 324.cat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: