Alguna cosa es mou

25 febr.

Un grup de treballadors de diaris de Barcelona que vam coincidir al carrer a la darrera vaga general hem posat en marxa una iniciativa en defensa dels nostres drets laborals i professionals i del dret a la informació de la ciutadania. Davant la gravetat de la situació al sector, pensem que no podem continuar limitant-nos a lluitar empresa per empresa, ERO per ERO i retallada per retallada, que hem de començar a coordinar-nos des de la base. La iniciativa no parteix de cap sindicat ni cap organització en concret, però tampoc pretén excloure ningú.

El nostre objectiu és modest: organitzar una assemblea general de treballadors de mitjans de la comunicació per plantejar-nos solucions i alternatives. Som periodistes i altres professionals que treballem (amb contracte o sense) als mitjans de comunicació (premsa diària i no diària, publicacions digitals, televisió i ràdio, siguin públiques o privades). Tothom pateix la crisi i també la paradoxa que la nostra feina és comunicar, però alhora la nostra situació és objecte del més gran silenci mediàtic.

L’objectiu de l’assemblea –que orientativament hem fixat per al dissabte 27 d’abril al matí– és en primer lloc trencar aquest silenci. Volem analitzar plegats la situació del sector i, sobretot, plantejar-nos què podem fer. D’entrada tots els qui estem participant d’aquesta coordinadora (comitès, delegats o treballadors de La Vanguardia, el Periódico, El País-Catalunya, El Punt Avui, l’Ara, Mundo Deportivo, Sport, Marca-Catalunya, As-Catalunya, El Triangle) ens hem compromès a convocar assemblees de treballadors a les empreses el mateix dia per proposar aquesta iniciativa.

Volem que les patronals sàpiguen que alguna cosa es comença a moure. I volem que aquestes assemblees comencin a debatre propostes per a l’assemblea general. Les empreses sí que s’organitzen (només cal veure les propostes que estan posant sobre la taula en les negociacions del conveni de premsa diària) i cal que els treballadors dels mitjans donem una resposta a l’allau d’acomiadaments, les retallades salarials i la reculada generalitzada en les condicions laborals i professionals amb què fem la nostra feina.

Anuncis

5 Respostes to “Alguna cosa es mou”

 1. Núria 26 febrer, 2013 a 12:21 am #

  Magnífica iniciativa. Per fi! No trobo, però el lloc pels autònoms obligats, una figura cada vegada més usada i a qui, en aquest moment, o baixen la compra i preu de peces, deixant al treballador amb un sou per sota del salari mínim; o directament l’acomiaden, sense dret a l’atur, recordem. Crec que cal resoldre també aquest problema i prohibir a les empreses que usin aquest sistema que deixa el treballador totalment desprotegit. Gràcies!

 2. Antoni Ribas 28 febrer, 2013 a 11:32 am #

  Companyes i companys, des del sector de Mitjans de Comunicació de CCOO de Catalunya i de l’Agrupació de Periodistes de CCOO rebeu l’expressió de les més fonda solidaritat per la iniciativa empresa. Va expressar-se per primer cop en l’assemblea de delegats que CCOO, UGT, SPC i Upifc vam convocar arran de la darrera vaga general al Pati Llimona de Barcelona i es va anunciar als quatre vents i a tot pulmó en la concentració que aquests sindicats junt amb comitès de mitjans vam fer davant la Generalitat el dia abans de la vaga i per tant dia de la vaga en la premsa escrita impresa. La proposta, sorgida del comiè del diaria ARA ha fet camí. Salut!
  Aquesta acció ha de sumar-se amb totes les altres que estem fent –i que hem fet– des que la crisi va atacar fort al sector de la comunicació. Com més organitzats estem més podrem defensar els llocs de treball.
  Compteu amb l’aportació que des del nostre sindicat farem a l’assemblea del dia 27 d’abril. Compteu amb nosaltres.

  AntoniRibas. Periodista. Coordinador del sector de MC de CCOO.

 3. Fidel 10 Març, 2013 a 8:15 pm #

  Benvolguts col·legues,
  Breu i directe: us felicito per aquesta iniciativa, tan i tan necessària. Compteu amb mi, a la vostra disposició.
  Fidel Masreal.

 4. josebejarano 20 Març, 2013 a 12:44 pm #

  Bienvenida vuestra iniciativa, tan necesaria como encomiable. La pasividad no nos lleva a ninguna parte. Contad con todo el apoyo de Se buscan periodistas, una organización nacida el 15 de diciembre de 2012 y que agrupa a cientos de profesionales de la comunicación en todo el estado. Estamos a vuestra disposición en Sebuscanperiodistas.com. Sin credibilidad no hay peridismo y sin unidad no hay futuro. Un abrazo solidario.

Trackbacks/Pingbacks

 1. Setmana de mobilitzacions als mitjans de comunicació a Catalunya | Media.cat - Observatori crític dels mitjans - 8 Abril, 2013

  […] mobilitzacions continuaran el 27 d’abril amb una assemblea convocada per la plataforma Mitjans en Lluita, que agrupa treballadors de diferents redaccions […]

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: